thripper's blog

17Sep/090

A patra putere în stat

Despre presă se spune că este a patra putere în stat. Ideea s-a desprins din credinţa conform căreia presa este gardianul civil al democraţiei dispus oricând să demaşte abuzurile puterii.

În România lucrurile stau puţin diferit. Presa este a 4-a putere în stat nu pentru că este un ghimpe în coasta torţionarilor dreptăţii ci pentru ca dezinformează fără nici o remuşcare.

A trecut mult timp de când am citit intr-un cotidian de circulaţie naţională un articol imparţial despre politică. Ziarele gândesc pentru cititor iar relatarea, ca formă jurnalistică, a dispărut in favoarea unor zvârcoliri jalnice a unor "jurnalişti" a căror părere, mereu "corectă" dar niciodată imparţială păstrează cititorul într-o mahmureală continuă.

Cel mai deştept lucru pe care l-au făcut politicienii, prin intermediul "presei" a fost desensibilizarea populaţiei care a ajuns să privescă politica cu un sictir nejustificat ţinând cont ca sunt afectaţi direct de politic.

Stilul prinde la batrâni si la needucaţi, oameni pentru care informarea vine "de la vecinu" sau "de la televizor", oameni care-şi pun cu convingere soarta în mâinile unor oameni ieftini vânduţi populaţiei pe bani mulţi.

Ar trebui să cred că brusc, toţi cei de la Cotidinaul s-au îmbolnăvit de egocentrism şi şi-au descoperit sursa problemelor în Băsescu ?

Am să cumpăr, la orice preţ, un ziar ( online sau offline ) care are tupeul să prezinte fapte. La ora actuală majoritatea publicaţiilor prezintă evenimetele prin prisma unor ( din ce în ce mai multe ) nulităţi. Sunteţi subiectivi, obositori,nocivi şi în goana voastră pentru audienţă, indecenţi ( atât din punct de vedere al exprimării cât şi al scopurilor voastre).

Titluri de genul : "Cosmeticianul Boc a tras din pensulă lefurile bugetarilor. Textul real al Legii salarizării unitare sună puţin altfel" sunt jenante,indecente.

Dragi jurnalişti, indirect, le încălcaţi oamenilor dreptul la opinie. Pentru România, sunteţi lupul pus paznic la oi.
Din păcate, sunt puţini acei ce vor să schimbe ceva iar din acei puţini sunt şi mai puţini cei care au resursele necesare.

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.