O treaba politica

Constituția României:

ARTICOLUL 74

(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Propun o inițiativă legislativă care să conțină următoarele:

1. Pedeapsa pentru fapta corupție este închisoarea pe viață cu executare.
2. Statul Român are dreptul de a confisca integral orice avere de proveniență incertă sau ilegală care depășește 2.000.000 LEI.
Definiții:
Avere – valoarea de piață cumulată, a tuturor bunurilor deținute de persoana anchetată împreună cu toate rudele de gradul I.
În cazul în care există documente care atestă transfer de proprietate sau capital între persoana anchetată si oricare din rude, până la și incluzând gradul III, definiția se extinde astfel:
“Avere – valoarea de piață cumulată, a tuturor bunurilor deținute de persoana anchetată împreună cu toate rudele pâna la și incluzând de gradul III.

Partidul care ar supreveghea o asemenea inițiativă ar avea un head-start fantastic, ca să nu mai vorbim de discreditarea oricărui potențial opozant.

Albă ca zăpada anyone ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *